Wie is Chiel?

Chiel Postema is de jongen die u allemaal kent. Als buurjongen, of vriend van uw zoon of dochter. Hij is 16 jaar, staat onbezorgd in het leven. Samen met zijn vrienden gamen op de Playstation, carnaval vieren en naar het Megapiratenfestijn. Hij is over naar 5 VWO op het Rietveld Lyceum in Doetinchem en voetbalt* bij Zelos in Zelhem, dat net is opgegaan in ZZC ‘20. Met vader Ronald, moeder Marijke en broer Twan woont hij in Zelhem, in de Achterhoek.

Chiel is de gangmaker in de klas en houdt van spareribs, FC Groningen (zijn favoriete speler is Zeefuik) en zijn favoriete auto is een groene Lamborghini Huracan.

Voetbal kijken op TV, naar muziek luisteren en naar YouTube filmpjes kijken doet hij graag. Of naar een mooie Netflix-serie, zoals ‘The Last Dance’ over Michael Jordan.

Chiel heeft een groot rechtvaardigheidsgevoel. Wanneer mensen liegen, of met twee maten meten kan hij daar niet tegen, dan wordt hij boos. 

Chiel droomt van reizen naar landen met mooie natuur, zoals Ierland of Canada. Hij had het plan om biologie te gaan studeren, maar zegt nu dat hij niet weet of hij dat nog wil doen.

Door een ongeluk waarbij hij een hoge dwarslaesie opliep, is in korte tijd veel veranderd in het leven van Chiel en zijn familie.

Er zijn veel vragen, over hoe het zal gaan. Chiels enorme energie en doorzettingsvermogen, die hij nu volledig richt op zijn revalidatie, zijn daarbij een grote hulp en een bron van inspiratie. Zoals hij zelf zegt: ‘Opgeven is geen optie.’

*Chiels moeder Marijke zette liefdevol één en ander op een rijtje over haar zoon. Hier schreef ze ‘voetbalt/voetbalde’. U begrijpt, dat zelf voetballen helaas ver uit beeld is. 

Hoe doneren?

Fijn dat je een bijdrage wilt leveren om Chiel mobiel te maken! Wanneer je geld wilt geven, kan dat heel eenvoudig door te klikken op onderstaand betaalverzoek. Het bedrag van 0 euro kun je naar je wensen aanpassen. We zijn dankbaar voor iedere bijdrage.

Klik hier om te doneren!

Misschien wil je geen geld geven, maar beschik je over materialen, of mankracht. Dan komen we daar graag over met je in gesprek. De telefoonnummers van de bestuursleden vind je hier. Of stuur een mailtje naar info@maakchielmobiel.nl

Natuurlijk kun je je bijdrage ook rechtstreeks overboeken op rekeningnummer NL04 INGB 0006379444 t.n.v. Stichting Maak Chiel Mobiel